Изграждане на мълниезащита без изпреварващо действие

Пасивната мълниезащита се състои от: -гръмоотводи- проводници- заземителни електроди свързани в една обща електрическа верига.
При избора на всеки от тези елементи, основният параметър, влияещ върху избора, е напречното сечение на проводящата част.

Успешно получихме вашето запитване.
Обикновенно отговаряме в рамките на няколко минути, като в редки случаи до 3 часа в работно време и в зависимост от услугата, наш експерт ще се свърже с вас. 
Очаквайте ни скоро!
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359878622202
КОНВЕНЦИОНАЛНА мълниезащита

Какво представлява

Пасивната ( конвенционална ) мълниезащитна система е мълниезащита с гръмоотводни алуминиеви пръти, която е предназначена да предпазва сградите от пряк удар на мълния, както и да защитава хората в тях. При цялата простота на дизайна, той има свои собствени характеристики и трябва да бъде инсталиран в съответствие с изискванията.В сравнение с активна система, тя може да се нарече по-проста и по-дълго използвана схема (подобни конструкции са били използвани през осемнадесети век), но нейните практически ползи не намаляват с годините. Пасивната мълниезащита се счита за доста надежден и доказан метод, който не изисква специални материални разходи и трудности при монтажа или поддръжката.

Професионален опит

Изграждай дигитализирани и управляваеми, облачно свързани сгради

12 години
ОПИТ
99.95%
ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО
+100
ИНДУСТРИАЛНИ ПРОЕКТА
+ 250
КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ
активна мълниезащита

Kakава е разликата между активната и конвенционалната мълниезащита

Направете информиран избор спрямо вашия бюджет и нужди.

технология

Как работи конвенционалната мълниезащита

Как предпазва пасивната мълниезащита от мълнии

При преминаване на мълниеносен разряд през въздуха, той е в постоянно търсене на най-добрият проводник. Когато достигне до върха на сградата, той бива привлечен от металните пръчки и пренасочен към земята чрез металните проводници.</p><p>Важно е да се отбележи, че пасивната мълниезащита не пречи на мълниеносния разряд да удари сградата. Тя само го пренасочва към земята, където може да бъде безопасно дисипиран

01
02

Каква е конструкцията на мълниезащитата без изпреварващо действие ?

Конструкцията на пасивната мълниезащита включва гръмоотводи от алуминиеви пръти, които са поставени на покрива на сградата. Тези пръти имат за цел при удар на мълния в гръмотевична буря да пренасочат заряда по заземителни проводници - поставени по схема за мълниезащитна и заземителна инсталация с още шина, въже, клеми- водещи към земята към заземителен кол, поставен в почвата.

Пасивната мълниезащита провежда мълнията в почвата

При преминаване на мълниеносен разряд през въздуха, той е в постоянно търсене на най-добрият проводник. Когато достигне до върха на сградата, той бива привлечен от металните пръчки и пренасочен към земята чрез заземителнителна инсталация

03
Конвенционална мълниезащита

Принцип на работа на пасивната мълниезащита

Конструкцията на пасивната мълниезащита включва метални пръчки, които са поставени на върха на сградата. Тези пръчки имат за цел да привличат мълнията и да я пренасочат към земята чрез металните проводници, които свързват върха на сградата с металния стълб, поставен в земята

Портфолио

Еднофамилни и много фамилни къщи и сгради  с изградена мълниезащита

Цялостно изграждане на мълниезащитни и електически инсталации

Изграждане на мълниезащита с актувна мълниеприемници за къщи, търговски сгради, халета, соларни станции, хотели и хижи. Топ Цени,  на мълниеприемник. София, Петрич, Благоевград, Пловдив, Бургас
ПОРТФОЛИО

Търговски и бизнес сгради  с изградена мълниезащита

портфолио

Обществени сгради  с изградена мълниезащита

ПОРТФОЛИО

Промишлени предприятия  с изградена мълниезащита

Електро услуги за всички ел. инсталации

Силно токови инсталации

Виж какво включва

Слабо токови инсталации

Виж какво включва

Електроинженеринг

Виж какво включва

Изграждане на трафопост

Виж какво включва

Изграждане на ел. табла

Виж какво включва
Често задавани въпроси

Често получаваме следните запитвания за защита без изпреварващо действие

Какво е конвенционална или пасивна мълниезащита?

Конвенционалната пасивна мълниезащита е система, която използва метални отводни стълбове или кабели, за да пренасочва мълниите, които падат върху сградата, към земята.

Как работи конвенционалната / пасивна мълниезащита?

Конвенционалната пасивна мълниезащита провежда мълниите, като използва алуминиеви проводници - гръмоотводи, които са поставени на покрива на сградата, било то метален покрив или керемиден. Тези конструкции са свързани с кабели, които отвеждат мълниите към земята.

Как да избера подходяща конвенционална пасивна мълниезащита за моята сграда?

За да изберете подходящата конвенционална пасивна мълниезащита за вашия обект, трябва да се вземат предвид множество фактори, като височината на сградата, типа на покрива и други.

Какви са основните елементи на конвенционалната пасивна мълниезащита?

Основните елементи на конвенционалната пасивна мълниезащита включват метални отводни стълбове или кабели, заземителни системи и разпределителни кутии.

Колко често трябва да се проверява конвенционалната пасивна мълниезащита?

Конвенционалната пасивна мълниезащита трябва да се проверява редовно, за да се уверим, че всички елементи на системата работят правилно. Препоръчва се да се извършва проверка веднъж годишно.

Какви са предимствата на мълниезащита без изпреварващо действие?

Мълниезащита без изпреварващо действие е по-икономичен и по-лесен за инсталиране вариант от активна мълниезащита с изпреварващо действие. Такъв вид мълниезащита не изисква допълнителни кабели или монтиране на допълнителни елементи в електрическата инсталация на сградата. Вместо това, мълниезащита без изпреварващо действие използва предварително инсталирани елементи, които да предпазят сградата от мълниеносни разряди.

Какви са недостатъците на мълниезащита без изпреварващо действие?

Недостатъците на мълниезащита без изпреварващо действие включват, че този вид мълниезащита може да предпази сградата само от някои от последиците на мълниеносни разряди, като например повреди в електрическата инсталация. От друга страна, мълниезащита с изпреварващо действие може да защити сградата и от други форми на повреди, като например от пренапрежение във всички кабели в сградата.