Изграждане на инсталация за Охранителни системи, видеонаблюдение и контрол

 • Проектиране и изграждане на ел. инсталация
 • Окабеляване на система за видеонаблюдение
 • Алармена система
 • Системи за контрол на достъпа
 • Доставка на висококачествено оборудване
 • Интеграция с други автоматизирани системи

Успешно получихме вашето запитване.
Обикновенно отговаряме в рамките на няколко минути, като в редки случаи до 3 часа в работно време и в зависимост от услугата, наш експерт ще се свърже с вас. 
Очаквайте ни скоро!
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359878622202
Окабеляване на Система за видеонаблюдение ✔️ CCTV ✔️ Инсталиране на Външни и вътрешни камери ✔️ Умен контрол на достъпа
Слабо токови

Изграждане на видеонаблюдение за защита на всяка зона в твоя търговски обект

Получи поглед върху всяка точка в твоя обекти със свързване на ел. инсталация за:

 • Повишена сигурност за 360 наблюдение на важни обекти и зони
 • Детекция на потенциални заплахи и противодействие на инциденти
 • Монтаж на камери и Видеорекордери, CCTV
 • Мониторинг и контрол от разстояние чрез мобилни устройства
 • Интелигентни функционалности като детекция на движение и разпознаване на лица
Слабо токови

Изграждане на система за контрол на достъпа

 • окабеляване на домофонна система
 • свързване на домофонна централа
 • монтаж на индивидуални (етажни, апартаментни) домофонни апарати
 • електромагнитен насрещник за врата
Слабо токови

Изграждане на инсталация за домофонни системи

Създаване на защита на обеща от нелегално проникване, взлом за осигуряване на оптимална защита.

 • Монтаж на контролен панел
 • Сирена
 • Резервно захранване
 • Комуникатори - GSM, PSTN телефонна линия

Сензори:

 • Детектори на движение
 • Магнитни контакти: Регистрират отварянето на врати и прозорци.
 • Гласови сензори: Засичат непозволен глас или шум.
 • Топлинни сензори: Откриват промени в температурата, които може да свидетелстват за пожар.
 • Детектори на дим и въглероден моноксид
Окабеляване на Система за видеонаблюдение ✔️ CCTV ✔️ Инсталиране на Външни и вътрешни камери ✔️ Умен контрол на достъпа
Слабо токови

Изграждане на пожароизвестителна система

 • Проектиране на пожароизвестяване
 • Изграждане на ел инсталация
 • Монтаж на устройства - датчици, релета и др
 • Тестване
Слабо токови

Аварийно захранване и свързване към охранително помещение

 • Окабеляване на всички системи
 • Изграждане на аварийно захранване, независимо от основното
 • Поддръжка и гаранция за качество

Искаш да плануваш бюджета си за ел. инсталация?

Успешно получихме вашите данни.
До 2 часа ще свържем с вас в работно време.
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359896022221
Клиенти и завършени проекти по
електрически инсталации
Често задавани въпроси

Какво ни питат клиентите често за

Охранителни системи

Как работят камерите за видеонаблюдение ?

Камерите за видеонаблюдение работят по следния начин:

 1. Засичане на изображение: Камерите използват светлочувствителни сензори (като CCD или CMOS), които засичат светлината, падаща върху тях. Когато светлината попадне в сензора, той генерира електрически сигнал, който представлява изображението.
 2. Обработка на изображението: След като сензорът засече изображението, той го прехвърля към вградения процесор на камерата. Процесорът обработва сигнала и го превръща в цифров формат за по-лесно обработка и съхранение.
 3. Кодиране и компресиране: След обработката, видео сигналът се кодира и компресира с помощта на различни алгоритми, като например H.264 или MPEG. Това помага за оптимално използване на пространството за съхранение и за по-лесен пренос на данните.
 4. Предаване на данните: Камерите предават кодираното видео на видеорекордер, компютър или друго устройство за запис и мониторинг. Предаването може да бъде осъществено посредством проводна връзка (например Ethernet) или безжична връзка (например Wi-Fi).
 5. Мониторинг и запис: Полученото видео може да се изобрази на монитор или да се записва за бъдеща употреба. Мониторингът може да бъде реализиран в реално време, което позволява наблюдение на събитията в живо, или да бъде записано за по-късно преглеждане и анализ.
 6. Допълнителни функции: Някои камери за видеонаблюдение имат допълнителни функции като разпознаване на движение, разпознаване на лица, инфрачервено наблюдение и други, които подобряват сигурността и функционалността на системата.

Как се изгражда система за видеонаблюдение?

При изграждането на система за видеонаблюдение се следват основни стъпки, които включват планиране, дизайн, инсталация и настройка.

 1. Планиране: Първият етап е планирането на системата. Това включва изготвяне на проект, анализ на нуждите и целите на клиента, определяне на обхвата на системата и избор на подходящите компоненти и технологии. Планирането включва и разпределение на камерите във важни зони за наблюдение.
 2. Дизайн: След планирането се изготвя дизайн на системата. Това включва определяне на точните места, където трябва да бъдат поставени камерите, вида на камерите (например фиксирани, въртящи или с вградени функции като разпознаване на лица), необходимия капацитет за съхранение на записаните видеоматериали и други важни детайли.
 3. Инсталация: След одобрение на дизайна се извършва физическата инсталация на системата. Това включва поставяне на камерите, прокарване на кабели за свързването им с мрежата и монтаж на необходимите стойки и държачи. Също така, се осигурява правилна електрическа инсталация и връзка със захранващата мрежа.
 4. Настройка: След инсталацията се извършва настройка на системата. Това включва свързване на камерите със записващото устройство, настройка на параметрите за запис и съхранение на видеоматериалите, задаване на режими на наблюдение и конфигуриране на възможни допълнителни функционалности, като детекция на движение или разпознаване на лица.

Изграждането на система за видеонаблюдение изисква професионални умения и знания, поради което се препоръчва да се сътрудничи с опитен експерт в областта, който може да осигури правилното планиране, инсталация и настройка на системата за видеонаблюдение, за да се постигне максимална ефективност и сигурност.

Какво включват в комплекта си най-добрите системи за видеонаблюдение?

 1. Камери за наблюдение: Включват висококачествени камери, които осигуряват ясни и детайлни изображения. Тези камери могат да бъдат фиксирани или въртящи се, с висока разделителна способност, различни обективи и вградени функционалности като инфрачервено виждане за наблюдение при нощни условия.
 2. Записващо устройство (NVR/DVR): Това е централното устройство, което записва и съхранява видеоматериалите от камерите. Най-добрите системи за видеонаблюдение предлагат мощни и надеждни записващи устройства с голям капацитет за съхранение и опции за разширение.
 3. Мрежови комуникация: Системите за видеонаблюдение се основават на мрежова комуникация, която позволява свързване на камерите и записващите устройства. Това включва мрежови протоколи и комуникационни стандарти, които осигуряват надеждна и сигурна комуникация между компонентите на системата.
 4. Управление и мониторинг: Най-добрите системи за видеонаблюдение предлагат удобни инструменти за управление и мониторинг. Това включва софтуерни платформи, които позволяват контрол и конфигурация на системата, възможност за реално временно наблюдение през мобилни устройства и централизирано управление на множество камери.
 5. Интелигентни функционалности: Най-добрите системи за видеонаблюдение предлагат и интелигентни функционалности, като детекция на движение, разпознаване на лица, анализ на обекти и други. Тези функции помагат за автоматизирано наблюдение и по-бърза реакция при инциденти.
 6. Интеграция с други системи: Най-добрите системи за видеонаблюдение се интегрират с други системи за сигурност и управление, като системи за контрол на достъпа, алармени системи и умни домашни системи. Това осигурява синхронизирана и цялостна защита и управление на сигурността.

Какви характеристики имат най-добрите камери за видеонаблюдение?

 1. Разделителна способност (Resolution): Най-добрите камери за видеонаблюдение висок клас предлагат висока разделителна способност, като например 4K Ultra HD (3840x2160 пиксела) или Full HD (1920x1080 пиксела). Камерите с висока разделителна способност осигуряват ясни и детайлни изображения.
 2. ИЧ (инфрачервена) подсветка (IR Illumination): Много добрите камери за видеонаблюдение са оборудвани с инфрачервена подсветка, която позволява наблюдение при нощни условия. Това осигурява ясно видео дори в тъмни области и на разстояние.
 3. Обектив (Lens): Качественият обектив на камерата е важен фактор за яснотата и перспективата на изображението. Най-добрите камери предлагат варифокални обективи, които позволяват настройка на фокусното разстояние и ъгъла на видимост. Например, камери с варифокален обектив 2.8-12 мм осигуряват гъвкавост във вида на наблюдение.
 4. Чувствителност на светлината (Low Light Sensitivity): Висококачествените камери за видеонаблюдение имат добра чувствителност на светлината, което им позволява да записват ясни изображения дори при слаба осветеност. Камери с висока чувствителност на светлината (например 0.01 Lux) могат да наблюдават и в условия на ниска осветеност.
 5. Широк динамичен обхват (Wide Dynamic Range - WDR): Технологията WDR на камерите позволява захващане на подробности както в ярко осветени, така и в тъмни области на изображението. Това е полезно при наблюдение на места със силно контрастни светлинни условия, като например входове или прозорци.
 6. Компресия на видео (Video Compression): Най-добрите камери използват ефективни методи за компресия на видео, като H.265 (HEVC) или H.264, които осигуряват висококачествено видео при по-ниски битрейтове и по-малък размер на файловете. Това позволява по-ефективно съхранение и предаване на записаните видеоматериали.

Измерване на съпротивлението на заземяването - как да се избере правилното оборудване и метод

Фирмите, специализирани в изграждането на системи за професионално видеонаблюдение, предлагат различни услуги, които обхващат целия процес от планиране до инсталация и поддръжка на системата. Ето част от тях:

 1. Консултации и проектиране: Фирмите предлагат консултации и проектиране на системата за видеонаблюдение в съответствие със специфичните нужди и изисквания на клиента. Те изготвят детайлни планове, включващи разположение на камерите, избор на подходящи компоненти и оптимално разпределение на ресурсите.
 2. Доставка на оборудване: Фирмите осигуряват доставка на висококачествено оборудване за видеонаблюдение, включително камери, записващи устройства, мрежови комуникационни компоненти, аксесоари и други. Те предлагат професионални марки и модели, които отговарят на изискванията за надеждност и качество на клиента.
 3. Инсталация и монтаж: Фирмите извършват професионална инсталация и монтаж на системата за видеонаблюдение. Това включва поставяне на камерите на стратегически места, прокарване на кабели, свързване на компонентите и осигуряване на правилната електрическа инсталация. Инсталацията се извършва в съответствие със стандартите за сигурност и ефективност.
 4. Конфигуриране и настройка: Фирмите осигуряват конфигуриране и настройка на системата за видеонаблюдение. Това включва настройка на записващото устройство, задаване на параметрите за запис и съхранение на видеоматериалите, настройка на мрежовите настройки и конфигуриране на функционалности като детекция на движение и интелигентни алгоритми.
 5. Интеграция и съвместимост: Фирмите осигуряват интеграция на системата за видеонаблюдение с други системи за сигурност и управление, като системи за контрол на достъпа, алармени системи и умни домашни системи. Те гарантират съвместимостта и взаимодействието между различните компоненти на системата.
 6. Обучение и поддръжка: Фирмите предлагат обучение на клиентите за ефективно използване на системата за видеонаблюдение. Освен това, те осигуряват поддръжка и техническа помощ след инсталацията, за да се гарантира непрекъснатата работа и оптимална функционалност на системата.

Какво да очаквате от фирмите по изграждане на система за професионално видеонаблюдение ?

Фирмите, специализирани в изграждането на системи за професионално видеонаблюдение, предлагат различни услуги, които обхващат целия процес от планиране до инсталация и поддръжка на системата. Ето част от тях:

 1. Консултации и проектиране: Фирмите предлагат консултации и проектиране на системата за видеонаблюдение в съответствие със специфичните нужди и изисквания на клиента. Те изготвят детайлни планове, включващи разположение на камерите, избор на подходящи компоненти и оптимално разпределение на ресурсите.
 2. Доставка на оборудване: Фирмите осигуряват доставка на висококачествено оборудване за видеонаблюдение, включително камери, записващи устройства, мрежови комуникационни компоненти, аксесоари и други. Те предлагат професионални марки и модели, които отговарят на изискванията за надеждност и качество на клиента.
 3. Инсталация и монтаж: Фирмите извършват професионална инсталация и монтаж на системата за видеонаблюдение. Това включва поставяне на камерите на стратегически места, прокарване на кабели, свързване на компонентите и осигуряване на правилната електрическа инсталация. Инсталацията се извършва в съответствие със стандартите за сигурност и ефективност.
 4. Конфигуриране и настройка: Фирмите осигуряват конфигуриране и настройка на системата за видеонаблюдение. Това включва настройка на записващото устройство, задаване на параметрите за запис и съхранение на видеоматериалите, настройка на мрежовите настройки и конфигуриране на функционалности като детекция на движение и интелигентни алгоритми.
 5. Интеграция и съвместимост: Фирмите осигуряват интеграция на системата за видеонаблюдение с други системи за сигурност и управление, като системи за контрол на достъпа, алармени системи и умни домашни системи. Те гарантират съвместимостта и взаимодействието между различните компоненти на системата.
 6. Обучение и поддръжка: Фирмите предлагат обучение на клиентите за ефективно използване на системата за видеонаблюдение. Освен това, те осигуряват поддръжка и техническа помощ след инсталацията, за да се гарантира непрекъснатата работа и оптимална функционалност на системата.

Каква е цената и и колко струва приблизително изграждането на система за видеонаблюдение?

Цената и разходите за изграждане на система за видеонаблюдение може да варират значително в зависимост от няколко фактора, като обхвата на проекта, броя на камерите, спецификациите на компонентите и избраните технологии. Въпреки това, едно усреднено приближение на цената за изграждане на система за видеонаблюдение може да бъде в рамките на 1000 до 5000 лева или повече.

Тази сума включва основни компоненти като камери, записващо устройство, кабели и свързващи аксесоари. Цената може да варира в зависимост от качеството и функционалността на избраните компоненти. Например, камерите с по-висока разделителна способност и специализирани функции като инфрачервено виждане и детекция на движение могат да бъдат по-скъпи.

В допълнение към основните компоненти, цената за изграждане на система за видеонаблюдение може да включва и други разходи като професионална инсталация, настройка и конфигурация на системата, необходими лицензи и разрешителни, както и разширени функционалности като интелигентни алгоритми за анализ на видеоданни.

Ето някои от важните фактори, които могат да влияят на цената:

 1. Брой на камерите: Повечето системи за видеонаблюдение започват от няколко камери и могат да се разширят според нуждите на клиента. Цената ще се увеличава с броя на камерите.
 2. Качество и функционалности на компонентите: Изборът на по-висок клас камери, записващи устройства и други компоненти може да повиши цената, но също така предоставя по-високо качество на наблюдението и разширени функции.
 3. Сложност на инсталацията: Ако проектът изисква сложна инсталация, като например дълги разстояния за кабелиране или монтаж на камери на високи места, цената може да се увеличи.
 4. Интелигентни функционалности: Ако системата включва интелигентни функции като детекция на движение, разпознаване на лица или анализ на видеоданни, цената може да бъде повишена.
 5. Размер на съхранение на данни: Ако е необходимо голямо пространство за съхранение на видеоматериали, цената може да се увеличи в зависимост от избрания метод на съхранение, като например вътрешни или външни харддискове или облачно съхранение.

Тези са само някои от факторите, които могат да влияят на цената на система за видеонаблюдение. Важно е да се съобразят с конкретните нужди и изисквания на проекта, за да се определи точната цена. Препоръчва се да се консултирате с професионален доставчик на системи за видеонаблюдение, който може да ви предложи индивидуално планиране и оценка на разходите.