Изграждане на индустриално осветление, ЛЕД Смарт, DALI система

 • Автоматизация и енергийна ефективност
 • Намаляване на разходите за електроенергия
 • Централизирано управление
 • Подходящо за голями пространства
 • По продуктивна атмосфера
Успешно получихме вашето запитване.
Обикновенно отговаряме в рамките на няколко минути, като в редки случаи до 3 часа в работно време и в зависимост от услугата, наш експерт ще се свърже с вас. 
Очаквайте ни скоро!
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359878622202
Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно
Клиенти и завършени проекти по
електрически инсталации
Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно

Какво представлява индустриално осветление

Индустриалното осветление е специализиран вид осветление, проектиран за работни и производствени среди. То е създадено да осигурява ефективна видимост и безопасност в големи пространства като складове, фабрики и производствени обекти. Индустриалното осветление обикновено използва LED технология, като тя осигурява висока ефективност, дълъг живот и ниски експлоатационни разходи.

Подходящо е следните видове обекти:

 • Обекти с голями пространства
 • Складове и фабрики
 • Производствени обекти
 • Търговски сгради и центрове
 • Обществени паркинги в сгради
 • Паркове и обществени места
Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно

Предимства на качествено изградено индустриалното осветление

 • Ефективност и икономия: LED осветлението осигурява значителна енергийна икономия, като намалява разходите за ток и поддръжка.
 • Повишена работна продуктивност: Служителите при равномерно осветяване на сградата научно е доказано, че са с 29% по продуктивни.
 • Автоматизация: Интегриране със системи за управление със сензори за контрол на интензитета в различните осветителни тела в сградата
 • Висока Яркост и Равномерност: Индустриалното осветление предоставя силна яркост и равномерно разпределение на светлината в пространството.
 • Устойчивост на Вибрации и Трептения: LED светлинните източници са устойчиви на вибрации и трептения, което ги прави подходящи за индустриални условия.
Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно

Управление и контрол на сградата

Управлението на индустриалното осветление може да бъде реализирано чрез автоматизирани системи с протоколите на KNX и Dali, Dali 2. Технологии като IoT (интернет на нещата) и сензори позволяват на осветлението да се адаптира според нуждите - автоматично регулиране на яркостта, зоннално управление или дори наличие на движение. Това не само подобрява ефективността на осветлението, но и намалява разходите за енергия.

Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно

Проектиране на автоматизирана осветителна инсталация със система DALI

Интеграцията на индустриалното осветление с DALI (Digital Addressable Lighting Interface) система носи редица предимства, които оптимизират управлението на осветлението в промишлени и комерсиални обекти. Ето две от ключовите предимства:

 • Гъвкаво и Гранулирано Управление: DALI позволява индивидуално управление на всяка светлинна точка. Това означава, че яркостта, цветовете и сценари могат да бъдат настроени според специфичните изисквания на обекта.
 • Енергийна Ефективност: Контролиране на осветлението в реално време, като се регулира яркостта според наличието на хора и дневната светлина.
 • Гъвкави Сценарии: Например, режими за работа, презентации, събития или редица други сценарии могат да бъдат предварително настроени и активирани лесно.
 • Дистанционно Управление
 • Интелигентно Димиране: Плавно димиране на светлината. Това създава по-приятна атмосфера и позволява на потребителите да контролират настроението и комфорта.
 • Отчитане и Анализ: Това дава възможност за анализ и оптимизация на консумацията на електроенергия.
Изграждане осветителна инсталация за промишлена сграда 🗸 С индустриално лед ( LED) осветление 🗸 Умно 🗸 Енергийно ефективно

Интеграция на Индустриалното осветление с KNX

Нашите специализирани екипи ще изградят спрямо проекта система за автоматизация на сгради предоставяща редица предимства, особено в промишлени среди и големи обекти, като:

 • Централизирано Управление и Контрол
 • Енергийна Ефективност: Събиране и анализ на данни за осветлението и околната среда. Това позволява оптимална настройка на осветлението според актуалните нужди, което води до енергийна ефективност и намаление на разходите
 • Динамично Управление: Интегрирането на сензори за движение, осветеност и присъствие позволява интелигентно управление на осветлението. Светлината може да се регулира автоматично в зависимост от наличието на хора в пространството.
 • Гъвкавост и Програмируемост: Сценари и програми могат да бъдат настроени според специфичните нужди на индустриалния обект.
 • Повишена Сигурност и Комфорт: Например, осветлението може да се настрои да се включва автоматично при детекция на движение или да се използва в сценарии за сигурност.
 • Дистанционен Контрол
 • Мащабируемост: Възможност за бъдещи технологични обновления и добавяне на допълнителни функционалности.
Изграждане на осветление за 🗸 Умен дом KNX 🗸 скрито, баня, кухня 🗸 Градинско 🗸 Улично, Фасадно за къща

Адаптивен контрол на освентлението в паркинги и за уличното осветление

 • Групиране и Зониране: Цялата система може да бъде разделена на групи или зони, например различни зони в паркинг или отделни улични участъци. Този подход позволява динамично регулиране на осветлението според конкретните нужди на всяка зона.
 • Управление на Осветлението: позволява на системата да комуникира с индивидуални светлинни точки или групи от точки, което позволява точен контрол върху тяхната яркост и състояние. Това означава, че операторите могат да димират, изключват и включват светлинните точки по нужда.
 • Сцени и Програми: Например, осветлението може да бъде променяно според времето на деня, събития.
 • Сензори и Таймери: За движение, светлина или други фактори. Това позволява автоматично включване и изключване на осветлението, когато са налице определени условия.

Искаш да плануваш бюджета си за ел. инсталация?

Успешно получихме вашите данни.
До 2 часа ще свържем с вас в работно време.
НЕУСПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ !

1) Проверете дали имате връзка с интернет не е прекъснала!
2) Проверете дали сте попълнили всички полета!
* Ако проблема продължава след 2-ри опит, моля свържете се директно с нас на +359896022221
Често задавани въпроси

Какво ни питат клиентите често за

Индустриално осветление

Колко струва цената на изграждането за промишлено осветление с led светлини за обект от 500 кв покрита площ?

Цената за изграждането на промишлено осветление с LED светлини за обект с площ от 500 квадратни метра може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

 1. Обхват на проекта: Цената ще зависи от обема на работата, включително броя на осветителните тела, допълнителните компоненти и инсталационните материали, които ще бъдат използвани.
 2. Вид на осветлението: Видът на използваните LED светлини и техните характеристики, като мощност, светлинен поток и ефективност, ще имат влияние върху цената. По-висококачествените и по-ефективни светлини обикновено са по-скъпи, но предлагат по-дълъг живот и по-ниски операционни разходи.
 3. Конфигурация и проектиране: Процесът на проектиране и конфигуриране на системата за осветление може да изисква професионални услуги, които също могат да се отразят на крайната цена на проекта.
 4. Сложност на инсталацията: Сложността на монтажа на осветителната система и специфичните условия на обекта, като височина на монтаж, наличие на съществуваща инфраструктура и достъпност, могат да повлияят на цената.

Поради горепосочените фактори, цената за изграждането на промишлено осветление с LED светлини за обект от 500 квадратни метра може да варира от няколко хиляди до няколко десетки хиляди лева или повече. За точна оценка и предложение за цена, препоръчваме да се свържете със специализирана фирма за осветителни решения, която може да оцени вашите конкретни изисквания и да предостави подходяща оферта.

Каква е цената за изграждането на система DALI за контрол на осветлението?

Цената за изграждане на система DALI може да варира в голяма степен в зависимост от няколко фактора, включително обхвата на проекта, броя на светлинните точки, желаните функционалности и сложността на инсталацията. Тъй като всяко DALI решение е уникално, конкретните цени и цифри се определят индивидуално за всеки проект.

За да получите конкретна ценова оферта за изграждането на DALI система във вашия проект, препоръчваме да се свържете със специализирана фирма с опит в монтажа на електрически и осветителни инсталации. Те ще проведат подробен анализ на вашите изисквания, ще ви предоставят подходящи предложения за решения и продукти и ще изготвят индивидуална оферта, отчитайки специфичностите на вашия проект.

При определянето на цената се вземат предвид компонентите на DALI системата, като DALI контролери, DALI светлини, димируеми устройства и други. Освен това, се включват и разходи за проектиране, монтаж, програмиране и интеграция на системата. Всички тези фактори се уеднаквяват със специфичните изисквания и размера на проекта, което влияе на крайната цена.

Важно е да имате предвид, че инвестирането в DALI система предлага значителни предимства като увеличена енергийна ефективност, по-голяма гъвкавост и контрол върху осветлението, както и възможности за автоматизация и интелигентни функции.

Какъв е процента на енергийна ефективност с dali система?

Използването на DALI система за управление на осветлението може да доведе до значително повишаване на енергийната ефективност в сравнение с традиционните системи за осветление. Доказано може да оптимизира енергийната консумация на осветлението с около 20-40% в сравнение с традиционните системи. Въпреки това, точният процент на енергийна ефективност може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

 1. Ефективност на светлинните източници: Изборът на енергийно ефективни LED светлини играе важна роля за постигането на висока енергийна ефективност. С LED осветление, което използва по-малко енергия в сравнение със стандартните светлини, може да се постигне значително намаление на консумацията на електроенергия.
 2. Режим на димиране: DALI системата позволява гъвкаво димиране и контрол на осветлението. При оптимално използване на димирането, което позволява регулиране на яркостта на светлината според нуждите, е възможно постигането на допълнителни енергийни и икономически ползи.
 3. Автоматизация и програмиране: Използването на DALI система позволява автоматизация и програмиране на осветлението в съответствие с определени сценарии и графици. Това помага за оптимално използване на светлината и намаляване на ненужната консумация на енергия.

Каква е цената за изграждането на система DALI за контрол на осветлението?

Цената за изграждане на система DALI може да варира в голяма степен в зависимост от няколко фактора, включително обхвата на проекта, броя на светлинните точки, желаните функционалности и сложността на инсталацията. Тъй като всяко DALI решение е уникално, конкретните цени и цифри се определят индивидуално за всеки проект.

За да получите конкретна ценова оферта за изграждането на DALI система във вашия проект, препоръчваме да се свържете със специализирана фирма с опит в монтажа на електрически и осветителни инсталации. Те ще проведат подробен анализ на вашите изисквания, ще ви предоставят подходящи предложения за решения и продукти и ще изготвят индивидуална оферта, отчитайки специфичностите на вашия проект.

При определянето на цената се вземат предвид компонентите на DALI системата, като DALI контролери, DALI светлини, димируеми устройства и други. Освен това, се включват и разходи за проектиране, монтаж, програмиране и интеграция на системата. Всички тези фактори се уеднаквяват със специфичните изисквания и размера на проекта, което влияе на крайната цена.

Важно е да имате предвид, че инвестирането в DALI система предлага значителни предимства като увеличена енергийна ефективност, по-голяма гъвкавост и контрол върху осветлението, както и възможности за автоматизация и интелигентни функции.

Как работи DALI система за индустриално осветление и автоматизация?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) е протокол за управление на осветлението, който позволява комуникация и контрол на индивидуални светлинни източници или групи от източници в една система. Ето как работи DALI системата за управление на осветлението:

 1. DALI контролери: Системата използва DALI контролери, които са отговорни за комуникацията с DALI светлинните източници. Контролерите могат да бъдат централни устройства, като компютър или смартфон, или специализирани контролни панели.
 2. DALI светлинни източници: Всяко DALI светлинно тяло има свой уникален адрес в системата. Контролерите комуникират с източниците, изпращайки команди за включване, изключване, димиране и други операции.
 3. Комуникация посредством DALI шината: DALI светлинните източници се свързват към DALI шина, която представлява нисковолтова линия за комуникация. Контролерите изпращат команди по тази шина, а светлинните източници отговарят на съответните команди.
 4. Групи и сцени: DALI системата позволява създаване на групи от светлинни източници, които могат да бъдат управлявани едновременно. Това позволява създаване на различни сценарии за осветление в различни зони или помещения.
 5. Димиране и контрол на яркостта: Една от основните предимства на DALI системата е възможността за димиране на светлината и контрол на яркостта. Това позволява регулиране на светлинните нива според нуждите и предпочитанията на потребителите.
 6. Програмиране и автоматизация: DALI системата позволява програмиране на различни сценарии и графици за осветление. Това може да включва автоматично включване и изключване на осветлението, димиране според определени условия (например дневна светлина) и други автоматизирани функции.
 7. Данни за обратна връзка: DALI системата предоставя данни за обратна връзка от светлинните източници, като информация за състоянието им, нивото на яркост и др. Това позволява наблюдение и диагностика на системата.

DALI системата за управление на осветлението предоставя гъвкавост, контрол и енергийна ефективност. Тя се използва в различни среди, включително офиси, търговски обекти, обществени сгради и други, където точен контрол и управление на осветлението са от съществено значение.

Коя е по-добрата система за автоматизация на осветителната инсталация - Dali или KNX ?

И двата протокола, DALI и KNX, са използвани за автоматизация на осветлението, но те се различават по някои аспекти. Изборът между DALI и KNX зависи от конкретните нужди и изисквания на проекта. Ето някои отличителни характеристики на двете системи:

DALI (Digital Addressable Lighting Interface):

 • Предназначен е специално за управление на осветлението.
 • Поддържа индивидуално адресиране на светлинните източници и групово контролиране.
 • Използва нисконапрежителна линия за комуникация.
 • Подходящ за по-малки и средни обекти с по-прости изисквания за автоматизация на осветлението.

KNX (Konnex):

 • Мултифункционален протокол, който позволява управление на различни системи в сградата, включително осветление, климатизация, сигурност и др.
 • Има по-широк спектър от функционалности и се използва за цялостна автоматизация на сградата.
 • Използва широко разпространена технология на комуникацията (топология на шината) и е по-сложна за конфигуриране.
 • Подходящ за по-големи и сложни сгради, които изискват интегрирано управление на различни системи.

Така че, която система е по-добра зависи от конкретните нужди и изисквания на проекта. Ако осветлението е основната цел за автоматизация, DALI може да бъде предпочитан. Ако се изисква интеграция на различни системи и цялостна автоматизация на сградата, KNX може да бъде по-подходящ избор. Винаги е добре да се консултирате с професионален инсталатор или консултант, който да ви помогне да изберете най-подходящата система за вашия конкретен проект.

Каква е разликата между Dali vs KNX ?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) vs KNX са два различни стандарта за управление на сградни инсталации, включително осветление. Ето някои от основните разлики между тях:

Област на Приложение:

 1. DALI: Предимно се използва за управление на осветление, особено вътрешно осветление.
 2. KNX: Позволява управление на разнообразни системи в сградата, включително осветление, климатизация, сигурност, комуникации и други.

Протокол:

 1. DALI: Използва специфичен протокол за управление на осветлението, който е ограничен до този тип приложение.
 2. KNX: Използва общ протокол, който позволява интеграция на различни системи и устройства в сградата.

Мащабируемост:

 1. DALI: Поддържа ограничен брой светлинни точки в една инсталация.
 2. KNX: Позволява значително по-голям брой свързани устройства и системи.

Управление и Автоматизация:

 1. DALI: Предоставя точен контрол върху осветлението, но е по-ограничен във функциите за автоматизация.
 2. KNX: Позволява по-широк спектър от функции за автоматизация и интеграция на различни системи.

Предназначение:

 1. DALI: Подходящ за прости и средно-сложни осветителни инсталации, особено в комерсиални и жилищни сгради.
 2. KNX: Използва се за интегриране и управление на множество системи в големи сгради и комплекси.

Гъвкавост:

 1. DALI: Повечето DALI устройства се свързват в паралел, което може да ограничи гъвкавостта на инсталацията.
 2. KNX: Позволява комбиниране на устройства във възли, което увеличава гъвкавостта и възможностите за конфигурация.